O TROITA IN STIL MARAMURESEAN IN LONG VALLEY NJ!

Anul 2016 a fost pentru comunitatea romaneasaca din jurul Bisericii Izvorul Tamaduirii un an cu o deosebita importanta. Evenimentul central l-a constituit cumpa rarea propriului Locas de Inchinaciune si astfel un gand nutrit chiar si de 30 de ani (dupa destainuirea unor persoane), se implineste. Un proverb latinesc foarte cunoscut spune:” Verba volant, scripta manent”, si daca scrisul ramane (intr-un istoric deja consfintit de 5ani de zile), cum oare vor marturisii peste veacuri lucrarile mainilor noastre. In Adunarea Generala a membrilor parohiei noastre de la inceputul acestui an am votat impreuna un proiect maret si anume construirea unei Biserici din Lemn autentice romanesti.

   

Cruce Troita Maramureseana Crestin Ortodoxa

In intampinarea plinirii proiectului “Biserica de Lemn”, am gandit ca ne vom bucura sa ne inchinam si sa ne rugam in fata unei troite din lemn scluptata de mesterii din Maramures. Sustinut de cativa enoriasi ai bisericii noastre, am comandat troita din fototgrafia de mai sus. Aceasta este in procent de 75% finalizata si suntem in asteptarea unei oferte de transport. Pentru a finaliza aceasta lucrare unica in New Jersey si cel mai probabil primul obiect de arta traditional romanesc de asemanea dimensiuni, vom avea nevoie de jertfa. Este un proiect de care m-am ocupat personal inca din inceputuri gandindu-ma cat de mult va fi pretuit si cat de mult va insemna pentru noi aici in departare. Daca impartasiti aceleasi ganduri cu mine si veti putea contribui cu un banut va rog sa trimite-ti cecurile pe adresa Bisericii (132 Califon Rd. Long Valley, NJ, 07853) sau inmana jertfa d-voastra unui membru al consiliului parohial duminica la Biserica cu mentiunea “Troita”. Dupa estimarile mesterilor Troita va fi finalizata si gata de calatorie in circa 3 saptamani. Daca vom reusi sa strangem suma necesara pentru plata troitei si a transportului in cele trei saptamani, estimam ca aceasta sa fie montata in fata Bisericii spre inchinare ortodocsilor si spre uimirea trecatorilor cel mai tarziu la jumatatea lunii septembrie 2017. Ii multumesc bunului Dumnezeu pentru binefacerile ce le revarsa asupra noastra in fiecare zi si voua tuturor pentru apropiere si grija fata de Biserica Noastra fata de tot ceea reprezinta neamul romanesc de aici din departare ce va dainui pana la sfarsitul lumii prin noi si prin tot ceea ce vom lasa in urma noastra.

 

Al vostru preot si frate, Ionut Voicu

 "Sculptura in Lemn realizata de un Mester Popular este poate cea mai autentica modalitate de a exprima trairile unui suflet, nu intr-o piatra fara suflet ci intr-un lemn, care este o materie vie, pana la vremea taierii." 
The Life-Giving Fountain Romanian Orthodox Church
 
Address: 132 Califon Rd. Long Valley, NJ, 07853
E-mail: info@izvorultamaduirii.org
Phone: 

© 2017 by Biserica Ortodoxa Romana Izvorul Tamaduirii 

  • Like Us on Facebook
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon