top of page

MEMBRIA

SERBARE_edited.jpg

Una dintre primele întrebări pe care o persoană nouă care vine la Biserică o pune este: "Ce înseamnă ÅŸi cum devin membru?". Răspunsul prompt la această întrebare este:"Crede ÅŸi te botează" (cf. Fapte II, 38). CredinÅ£a noastră în Domnul Iisus Hristos, Botezul nostru în numele Sfintei Treimi, pecetea Darului Duhului Sfânt prin care suntem marcaÅ£i prin ungerea cu Sfântul Mir - în felul acesta devenim membri ai Bisericii. Cei mai mulÅ£i dintre noi am fost botezaÅ£i în Biserica Ortodoxă când eram mici, prin credinÅ£a părinÅ£ilor ÅŸi naÅŸilor noÅŸtri, părinÅ£i spirituali. Unii, din anumite motive, nu au fost botezaÅ£i când erau mici. Acesta a fost cazul în Biserica primară când botezul adulÅ£ilor era foarte comun ÅŸi care devine tot mai comun astăzi. 

Primul semn al membriei noastre este participarea la Sfânta Liturghie ÅŸi Trupul ÅŸi Sângele lui Hristos. 
Încă de la începutul CreÅŸtinismului, membrii Trupului lui Hristos se adunau în fiecare duminică să participe la Sfânta Liturghie. MulÅ£i dintre noi luăm acest lucru ca atare. Dar în locurile unde Biserica a fost ÅŸi este persecutată, acest act simplu ar putea aduce pericole sau chiar moartea. În America, cu toate că suntem liberi să alegem ÅŸi să practicăm religia, mulÅ£i dintre noi simÅ£im presiunile ÅŸi obligaÅ£iile pe care societatea le pune asupra noastră ÅŸi care ne-ar putea împiedica să mergem la Biserică. Trebuie să reÅ£inem că adunându-ne să săvârÅŸim Sfânta Liturghie reprezintă o mărturie puternică pentru cei din jurul nostru.

Biserica poartă cu sine responsabilităţi serioase. Dumnezeu ne oferă acest mare har ÅŸi noi trebuie să răspundem. 
Acest lucru îl facem în diferite feluri. Legătura cu Dumnezeu o menÅ£inem prin rugăciune regulată ÅŸi Sfintele Taine. Ne hrănim spiritul cu citirea Sfintei Scripturi ÅŸi alte lecturi duhovniceÅŸti. Ne întărim caracterul iubindu-i pe cei din jurul nostru, inclusiv pe duÅŸmanii noÅŸtri. Ne arătăm copii credincioÅŸi ai Tatălui ceresc ajutându-i pe cei la necaz ÅŸi împărtăşind cu alÅ£ii din cele cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat. Pe scurt, trebuie să păstrăm în inimile noastre cuvintele Domnului care ne-a spus: "Voi sunteÅ£i lumina lumii ... AÅŸa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor încât ei să vadă faptele voastre cele bune ÅŸi să-L slăvească pe Tatăl vostru din ceruri." (Matei V, 14-16).

În centrul vieÅ£ii noastre în Hristos este Biserica însăşi. 
Biserica nu este o simplă organizaÅ£ie în societate, ci o instituÅ£ie divino-umană. Ca instituÅ£ie divină, Biserica este darul lui Dumnezeu către lume. În ÅŸi prin Biserică suntem hrăniÅ£i ca ÅŸi creÅŸtini. Ca instituÅ£ie umană, Biserica a fost păstrată de credincioÅŸi de peste doua mii de ani. Acum este responsabilitatea noastră să păstrăm ÅŸi să întărim această comoară pentru noi ÅŸi pentru generaÅ£iile viitoare. Unul dintre modurile prin care facem aceasta este sprijinirea lucrării Bisericii. De asemenea, facem aceasta oferind în mod voluntar timpul nostru, talentele pe care le avem precum ÅŸi prin darurile financiare. Toate acestea sunt importante. Fiecare persoană oferă cât poate, după posibilităţi.
Ne rugăm ca Bunul şi Iubitorul Dumnezeu să continue să cerceteze şi să aibă grijă de via aceasta pe care a sădit-o dreapta Sa. (cf. Psalm LXXX, 14-15).

În buna tradiÅ£ie de transparenta a comitetului bisericii noastre, situaÅ£ia membriilor si a donaÅ£iilor vor fi disponibile si vor fi publicate pe web siteul bisericii.

​

​

Biserica Ortodoxă Română “Izvorul Tămăduirii” are nevoie de persoane care să fie membri în Consiliul Parohial ÅŸi alte comitete, să predea la ÅŸcoala duminicală, să pregătească mâncare pentru evenimentele organizate în scopul strângerii de fonduri, acestea fiind doar câteva din necesităţile unei parohii noi înfiinÅ£ate. 
În Statele Unite ale Americii, bisericile au statutul de organizaÅ£ii non-profit ÅŸi sunt finanÅ£ate doar de membrii parohiei, nebeneficiind de fonduri din partea statului sau Arhiepiscopiei. De aceea membrii înÅŸiÅŸi au datoria să suporte cheltuielile de operare ale parohiei, iar veniturile suplimentare merg la fondul de construcÅ£ie ÅŸi întreÅ£inere ale viitoarei biserici.

​

Unii membri pot contribui mai mult, alÅ£ii mai puÅ£in. "Să dea fiecare aÅŸa cum socoteÅŸte el cu inima, nu cu părere de rău sau de silă" (cf. II Cor. IX, 7). Pentru buna funcÅ£ionare a oricărei parohii trebuie să existe un buget pe baza căruia să se desfăşoare diferite activităţi (duhovniceÅŸti, filantropice, culturale). Din acest motiv am alcătuit un formular intitulat "Formular de membru" prin care se exemplifică dorinÅ£a fiecăruia de a contribui financiar în fiecare an. Formularul de membru este disponibil in Biserică ÅŸi online pe site-ul Bisericii noastre. Încurajăm completarea acestui formular pentru a putea evalua cât mai corect situaÅ£ia financiară a Bisericii noastre.
De multe ori necesităţile financiare ale Bisericii depăşesc fondurile estimate să se acumuleze pe baza acestor formulare de membru. De aceea se organizează diferite activitati (mese festive sau festivaluri), cu scopul de a suplimenta aceste fonduri.​​

​

Vă rugăm scrieti cecurile pentru “The Life-Giving Fountain Romanian Orthodox Church.” Dacă trimiteÅ£i cecul prin poÅŸtă, folosiÅ£i adresa: 132 Califon Rd. Long Valley NJ

​

bottom of page